Elveturer

Selv om Korsika ikke er ei særlig stor øy er det overraskende mange elver med fint (bade)vann året rundt. De fleste av disse begynner oppe i høyfjellet og renner nedover hoveddalene mot kysten. Vannet er stort sett krystallklart og fra juni og utover sommeren er temperaturen i vannet perfekt for en frisk dukkert. Som regel går det stier langs elveleiene og i mange av elvene er det mulig å svømme og "buldre" seg oppover eller nedover. Naturlige sklier og "stupetårn" er det også mange av.

Går man langs ei elv kommer man som regel før eller seinere til en eller flere gamle steinbruer i stort sett god forfatning. Mange av disse ble bygd den gangen Pisa eller Genoa hersket over Korsika, det vil si bort i mot 900-1000 år gamle.

Merk: Om sommeren bygger skyene seg ofte opp utover ettermiddagen og da kan regnet styrte ned. Det varer sjelden mer enn en time eller to, men dette kan være mer enn nok til å utløse såkalte "flash floods" i mindre elver, med store vannmasser som raser nedover og tar med seg trær og steiner. Dette kan være livsfarlig, og dersom man befinner seg i nærheten av ei elv og ser at det brygger opp til uvær høyere oppe i fjellet så må man umiddelbart fjerne seg fra elvebredden. 

«Stupetårnet» er ca 7,5 meter høyt

Bading og buldring i Fangu

Hvor: Fangu-dalen (Galeria)
  • Et spektakulært elveleie med uttallige store og små badekulper, «stupetårn», naturlige vannsklier osv.

Figarella-elva i Bonifatu-skogen

Figarella-elva i Bonifatu-skogen

Hvor: Bonifatu-skogen
  • Figarella-elva kommer ned forbi Carruzo-hytta og renner forbi Maison forêt i Bonifatu-skogen.

På historiske stier langs Tartagine-elva

På historiske stier langs Tartagine-elva

Hvor: Mausoleo
  • En flott tur på steinlagte stier og over 1000 år gamle bruer.

På tur i og langs Tavignanu-elva

På tur i og langs Tavignanu-elva

Hvor: Corte (sentrum)
  • I Tavignanu-elva (innenfor Corte) finner du noen av Korsikas fineste badekulper.

Tassineta-elva i Asco-dalen

Tassineta-elva i Asco-dalen

Hvor: Asco-dalen
  • En ensom og flott dal oppover Tassineta-elva. Dessverre for tida stengt med gjerde, da hele området er en del av en stor biologisk studie.


Designet og programmert av | Ørnulf Bratlie